Jdi na obsah Jdi na menu
 


Poskytované služby

Poskytujeme masáže klasické, sportovní, reflexní, medovou masáž

masáž lavovými kameny a bańkování.

 

K masážím pouštíme klidnou a relaxační hudbu. Na požádání pustíme to co budete požadovat sami za vámi vhodnou hudbu. 

 

Reflexní masáž je manuální léčebný zásah na povrchu těla, aplikovaný v místech druhotných, onemocněním reflexně vyvolaných změn - tzv. hyperalgických zón (místa se zvýšenou citlivostí). Mechanickým působením na tyto zóny reflexně působíme na vnitřní orgány. Jednotloivé orgány a tkáně organismu jsou vzájemně nervově spojena. Změny v útrobních orgánech tak mohou vyvolat změny na povrchu těla a naopak. Při reflexní masáži se fyzioterapeut snaží o odstranění reflexně vzniklých změn ve tkáních, které lze ošetřit z povrchu těla.

Reflexní masáž vyvolává jak změny místní, tak změny vzdálené, které jsou vyvolány v místech nervově spojených s danou oblastí.

Tato masáž působí přes nervová zakončení na vnitřní orgány a tím se odlišuje od běžných masáží. Provádí se bez masážního oleje, pomalu a věnuje se především bodům se zvýšenou kožní citlivostí, hmaty jsou tedy intenzivnějšího charakteru. Využívají se polohy vleže na břiše nebo v sedě. Pořadí jednotlivých hmatů je dáno.

Reflexní masáž se využívá například při funkčních poruchách páteře, degenerativních onemocněních páteře a kloubů,chronických revmatických onemocněních, stavech po diskopatiích, kořenových syndromech, poúrazových a pooperačních stavech, poruchách prokrvení nebo onemocněních vnitřních orgánů.

 

 

Klacické masáže jsou jednou z nejstarších a nejpřirozenějších léčebných metod. Pomáhají uvolnit mysl i tělo, posílit vitalitu a zlepšit fyzický i psychický stav organismu. Léčivá síla doteku je v dnešní uspěchané době čím dál více ceněna a relaxace masáží se pro většinu lidí stává pravidelně vyhledávaným zážitkem.

Blahodárný účinek masáže je možné pocítit na většině částí lidského těla. V první řadě na kůži, svalstvu, kloubech a šlachách, ale také na nervech, srdci, cévách, dýchacím aparátu, lymfatickém systému, na vnitřních orgánech a na některých žlázách. 

Masáž je velmi vhodnou prevencí před onemocněním.

Z psychologického hlediska masáž zlepšuje náladu, odstraňuje stres, navozuje pocit vnitřního klidu a harmonie. Dotek působí pozitivně na naši emocionální vyrovnanost i fyzickou pohodu a potřeba být dotýkán zůstává u většiny lidí po celý život velmi vysoká. Díky uvolněnému tělu a zrelaxované psychice lidé doslova omládnou a můžou vést mnohem aktivnější a spokojenější život.

 

Sportovní masáž je masáž složená z uspořádaného souboru vhodných masérských hmatů, které mají připravit sportovce jak z fyzické tak z psychické stránky na podání určitého sportovního výkonu, popřípadě mají za úkol zbavit sportovce únavy a přispět k jeho zotavení.

 

Medová masáž je účinná detoxikační metoda, která pomáhá při stresu, napětí, nezdravém životním stylu, chronických nemocech, únavě a vyčerpání. Je důležitou prevencí proti stárnutí, celkově omlazuje a ozdravuje organismus.

Medová masáž vychází z tradice lidového léčitelství, ve kterém hrál med vždy podstatnou roli.

Je to unikátní technika, při které dochází pomocí působení včelího medu a speciálních masážních hmatů k odstraňování toxinů, které lidské tělo nahromadilo ve svých tkáních.

Pracuje se v oblasti zad, kde medová hmota dokáže z organismu doslova vytáhnout všechny škodliviny z životního prostředí, potravin a léků, které se v průběhu života usadily v těle každého z nás. Přes reflexní zóny zad medová masáž také stimuluje činnost jednotlivých orgánů těla a napomáhá tak k celkové regeneraci a relaxaci.

 

 

Čokoládová masáž je luxusní procedura, která spojuje očistu těla, relaxační masáž a čokoládový zábal v jedinečný regenerační celek působící na všechny smysly lidského těla. Zpomaluje proces předčasného stárnutí, detoxikuje, vyhlazuje a dokonale regeneruje pokožku.

Čokoládová masáž patří k výjimečným terapiím, uvolňuje namožené svalstvo a navozuje pocit dobré nálady a spokojenosti.

Čokoláda obsahuje důležité prvky potřebné pro lidský organizmus, například draslík, vápník, fosfor, hořčík, ale také vitamíny, aminokyseliny, minerály a antioxidanty.Díky čokoládové masáži pokožka tyto látky vstřebává, což se příznivě projevuje na činnosti srdce, aktivaci látkové výměny, detoxikaci, formování postavy a výrazném omlazení pokožky.

 

 

Masáž lávovými kameny je exkluzivní terapií, která spojuje teplo sálající z přírodních kamenů a speciální masážní techniky do nezapomenutelného zážitku.

Má vysoký terapeutický a relaxační účinek. Stimuleje krevní oběh a lymfatický systém, hluboce relaxuje a harmonizuje, prohřívá celé tělo a pomáhá detoxikaci organismu. 

Lávové kameny jsou zahřívány ve vodní lázni a jejich hladkým povrchem je za pomoci aromatických olejů masírováno celé tělo. Pomáhají odstraňovat blokace na důležitých bodech (meridiánech) a rozproudit tok energie v těle.

Tělo se opravdu dokonale uvolní, mysl se zbaví stresu a napětí a klient se cítí jako znovuzrozený.

 

 

Baňkování tvoří základní soubor léčebných metod klasické čínské medicíny stejně tak, jako např. akupunktura či moxováníVšechny tyto metody patří mezi tzv. zevní terapie a kombinují se s čínskými masážemi tuina a tradičním zdravotním cvičením qi gong (čchi-kung).

Využívá shodné energetické dráhy (meridiány) a body jako akupunktura, ale stimulace akupunkturních bodů se provádí odlišně - podtlakem, třením.

V tradiční čínské medicíně se používá působení baněk neboli baňkování nejenom při bolestech pohybového aparátu, ale i k mírnění vnitřních potíží. Účinek baňkování se zvyšuje přikládáním baněk na oblasti akupunkturních bodů. Baňky a baňková masáž působí fyzikálně a reflexně. Zároveň je také výrazně ovlivňován metabolismus organismu, neboť v okolí přiložené baňky dochází k rychlejší látkové výměně. Na masérském kurzu se v sekci o baňkování naučíte, jak pomocí baněk šetrně a účinně pomoct při bolestech zad, jak uvolnit ztuhlé svaly, blokády kloubů apod.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář